top of page

Leeftijd

De meest geschrikte leeftijd

Natuurlijk kunt u niet altijd rekening houden met de leeftijd, maar hier heb ik een paar tips voor als het wel kan. Zolang ze op de basisschool zitten is het relatief gemakkelijk om de reis te maken. Op deze leeftijd gaan kinderen gemakkelijk met hun ouders om. Ze vinden vaak dezelfde dingen als hun ouders leuk. Als ze ouder worden, hebben ze ruimte nodig; een kleine boot is dan niet de allerfijnste plek. Ook is het zo dat er van middelbare scholieren meer verwacht wordt. Op de middelbare school wordt bijvoorbeeld meer huiswerk gegeven. Als je in de Caribbean zit, wil je niet de hele middag in de hitte huiswerk maken, de motivatie om goed te presteren, gaat dan snel omlaag.

Als kinderen de brugklas missen door een zeilreis, dan kan het lastig zijn om nieuwe vrienden te maken op school. De klas heeft zich immers al gevormd.

Vanaf zeven herinneren kinderen zich het meeste. Als u wilt dat de reis een blijvende, waardevolle herinnering is voor je kind, dan is het raadzaam om deze leeftijd als ondergrens aan te houden. Het betekent niet dat uw kinderen echt deze leeftijd moeten hebben, als u het interview van Joost ter Burg beluistert, hoort u dat hij zijn reis ontzettend leuk vond terwijl hij al wat ouder was.

Please reload

bottom of page