top of page

Entertaining

Tips hoe je de kinderen kan vermaken.

Het is belangrijk dat u kijkt naar wat uw kind leuk vindt om te doen en daar op in spelen. Variatie kan geen kwaad want tijdens lange oversteken moet je er rekening mee houden dat ze niet steeds hetzelfde willen doen. Iets digitaal is altijd een aanrader. Andere mogelijkheden zijn spelletjes, muziek, knutseldingen en lego. Als u ook het interview van Familie Reiff beluistert, (vooral Judith Reiff heeft het hier over) hoort u hoe zij dat gedaan hebben, doordat zij een monohull hadden moesten ze het net iets anders doen dan wij.

 

Wij hadden de hele boot volgepropt met van alles en nog wat. Spelletjes waren het populairste om te doen tijdens het zeilen. Het meeste hebben we toch wel Kolonisten van Catan gespeeld. Tijdens overtochten zaten we uren te kolonisten. We zetten een wekkertje om de 15 minuten voor de uitkijk, omdat een schip aan de horizon net niet in 15 minuten te dicht in de buurt kan komen. Als de wekker ging keek een van ons even terwijl de ander verder ging met zijn beurt. Het bord lieten we vaak liggen en we legde er dan doorzichtige plastic bureauleggers over als we niet speelden. Het kon dan op de tafel blijven liggen, zelfs als we aten. Daardoor was het makkelijk om de volgende weer een nieuw spel te beginnen. Nu hadden wij ook het geluk dat wij een catamaran hadden.

 

In mijn hut heb ik naast mijn bed een wand waar we allemaal stoffen zakken hebben opgehangen en daarin hebben we lego en playmobil gestopt. Wanneer mijn ouders geen tijd of zin hadden vermaakten mijn zusje en ik ons uren met vooral playmobil. Zelf heb ik een tweepersoonsbed dus ik hoefde alleen de dekens weg te doen zodat we daar alles konden neerleggen. Tijdens overtochten sliep mijn zusje vaak bij mij, omda de motor onder haar bed zit. Daardoor speelden we vaak in mijn zusjes bed als we zeilden.

 

Doordat wij op onze catamaran een ruime kuip hebben, kwamen alle boten vaak naar ons toe om gezellig te borrelen. Terwijl de ouders buiten zaten pakte alle kinderen de lego die we over de hele tafel verspreiden. Om een of andere reden vonden andere kinderen de lego interessanter, dus als we met andere waren speelde we vaak met lego. Kortom het is belangrijk dat u kijkt naar wat u voor de kinderen meeneemt. U kunt beter teveel meenemen en dat tijdens de reis aan arme kinderen weggeven dan te weinig.

Tegenwoordig hebben we allemaal smartphones maar tastbaar speelgoed was vooral voor mij veel leuker, terwijl dat voor de reis andersom was. Door het buitenleven ziet u dat de kinderen het veel gezelliger vinden om te spelen met anderen en dat een telefoon iets is voor als ze alleen zijn.

 

We hadden drie laptops aan boord: een voor de navigatie en de andere twee voor school en mijn ouders. Ik hield een dagboek bij op de laptop en ik heb een verhaaltje in het Engels geschreven maar buiten dat gebruikte ik de laptop niet veel voor school maar ook niet voor andere dingen. We hebben geen TV aan boord en hebben het nooit gemist. Wel keken we regelmatig een filmpjes op de laptop. Natuurlijk waren mijn zusje en ik wel eens jaloers als kinderen wel een TV hadden maar veel tijd hadden we daar niet voor, we hadden het te druk met het echte leven.

 

Mijn zusje en ik hadden ook allebei een Nintendo DS. Ik had daar een paar liedjes op staan waar we wel naar luisterde en een paar spelletjes die we speelden maar ook dat werd naarmate de reis vorderde minder. Als we kinderen tegen kwamen die ook een Nintendo hadden kwamen ze wel weer tevoorschijn. De Nintendo was wel erg fijn als ik me even wilde afsluiten. Het spelen met playmobil of lego kan ik me echter beter herinneren omdat dat veel leuker: was gezellig sociaal met andere.

 

Mijn zusje en ik hebben ook ontzettend veel geknutseld. Onder de banken van de tafel zaten allemaal knutselspullen die vooral tijdens het varen tevoorschijn kwamen. Terwijl we knutselden, zetten we vaak ook een muziekje aan zodat we zingend aan het knutselen waren. Bij ons waren de

aquarelpotloden, die potloden waar je met water overheen gaat om het mooiste effect te krijgen, het populairste. Daarmee maakten we altijd voor iedereen tekeningen. Ook al zijn uw kinderen niet zo creatief, zelfs dan zullen ze het geweldig vinden om te knutselen en plakken. Maar ook andere kinderen vonden het leuk om bij ons te knutselen omdat ze dat zelf niet aan boord konden doen.

Please reload

bottom of page